Soms hoef je het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden..

 

Download hier gratis documenten!

 

 

Rekenen en tellen met de  de herfst - de moestuin - en pompoenen

In deze tijd van het jaar, zo rond oktober, heeft de moestuin ook nog wat aandacht nodig. De pompoenen worden bijna geoogst en de laatste courgettes komen van het land. Hoe leuk als je met je klas dit kunt oen en daarna kunt rekenen in deze context.

In deze download vind je 12 pompoenen waarbij je moet gooien met een dobbelsteen, het juiste aantal pitten op de pompoen leggen; pompoenen op volgorde plaatsen, prei van groot naar klein, een tomatenplant puzzel en de groei van een tomatenplant in de goede volgorde leggen en als laatste: zoek een set courgettes bij elkaar met het juiste cijfer, het dobbelsteenbeeld en ongestructureerde stippen. Veel plezier met de (kennis)oogst!

Suggesties Herfst
PDF – 24,7 MB 308 downloads

 

Inspiratiemap Grimms Regenboog

De eindeloze mogelijkheden van de Grimms Regenboog.... maar soms komen kinderen gewoon niet verder dan het stapelen, de toren maken.

In deze inspiratiemap vind je heel veel voorbeelden wat je met de regenboog kunt doen. Niets moet, maar soms is een idee voor een kind wel heel fijn! Verbind vooral ook ander wereldspelmateriaal met de boog, succes verzekerd!

Inspiratie Map Grimms Regenboog
PDF – 8,9 MB 398 downloads

 

Recept voor zoutdeeg

Op zo'n regenachtige dag als vandaag denk ik wel eens.. wat gaan we doen?! Met zoutdeeg knutselen is dan echt ideaal; je hebt de ingrediënten vaak in huis, het is echt zo gemaakt en je kunt óf iets moois maken óf gewoon lekker met je handen bezig zijn en wel zien wat het wordt. Hoe dan ook, met dit recept gaat het écht niet meer mis!

Zoutdeeg
PDF – 89,9 KB 235 downloads


De Bouwplaats

Voor alle bouwvakkers die willen spelen over de bouwplaats! Planken van breed naar smal sorteren, muren van hoog naar laag neerleggen, het juiste aantal schroeven bij de boormachine leggen, kruiwagens vullen met stenen.. borden met letters en pionnen met cijfers en dobbelsteenstructuren. Veel plezier en bouw er samen iets moois van! 

De Bouwplaats
PDF – 17,1 MB 539 downloads

 

Valentijn

Download deze gratis Valentijns hartjes met cijfers, letters, lange en korte klanken, dubbelklanken en het dobbelsteen beeld om helemaal in Valentijns sferen bezig te zijn. Laat de kinderen zelf met de cijfers en letters spelen, verstop ze in de zandtafel, geef een kind een hartje met de letters van hun naam, laat ze een voorwerp zoeken in de klas met dezelfde letter, laat ze de letter naschilderen of schrijven in het zand. Doe iets leuks!

Hartjes Met Letters En Cijfers
PDF – 4,5 MB 471 downloads

 

Kleuters en letters

Hoe zat het nou ook al weer? Moeten er nou wel of geen letters geleerd worden? Het antwoord is echter niet zo eenvoudig want niet ieder kind is hier op hetzelfde moment aan toe en al helemaal niet op dezelfde manier.

Op dit overzicht vind je enkele suggesties om toch met letters, al spelenderwijs, bezig te zijn!

Kleuters Letters
PDF – 57,6 KB 395 downloads