Aanbod

Om de kennis van jou als leerkracht te vergoten en inspiratie op te doen om praktisch mee aan de slag te gaan in de klas is het mogelijk om een aantal workshops te volgen. De workshops hebben een vaste basis maar kunnen indien gewenst aangepast worden op de vraag van de school.

 

Workshop: Mag ik spelen?

Deze workshop is te volgen in een basis variant en in een verdiepings variant.

In de basis variant gaan we in op de theorie over het spelen, waarom dit zo belangrijk is, hoe je dit tot z'n recht kan laten komen in de klas en wordt spelbegeleiding oppervlakkig besproken.

Bij de verdiepingsvariant ligt de nadruk meer op de soorten spelbegeleiding en wat dit van jou als leerkracht vraagt.

 

Workshop: Ik wil in de hoek!

De naam zegt het al een beetje, deze workshop gaat over de hoeken in de klas.

Deze workshop is ook in 2 varianten te volgen. De basis variant richt zich met name op de kaders die nodig zijn om goed te kunnen spelen met hoeken in de klas en worden er 2 hoeken uitgelicht qua materiaal en inrichting.

In de verdiepingsvariant wordt meer veel ingestoken op de diversiteit aan hoeken die er mogelijk is. Hoe richt ik de verschillende hoeken in, op welke manier sluit dit aan bij de leerlijnen, wat vraagt dit van mij als leerkracht?

 

Workshop: Bouw mee

In deze workshop staat de bouwhoek centraal. Leer meer over deze prachtige en veelzijdige hoek. Je komt er als vanzelfsprekend achter dat er niet alleen jongens voor deze hoek kiezen als je bewuste keuzes maakt qua materiaal aanbod. De theorie over verschillende bouwfases in de ontwikkeling komt naar voren, het inzetten van deze hoek als veelzijdige ontwikkelingsplek net als de inrichting die het soort spel tot leven brengt.